Friday, June 8, 2012

Ikan rebus turun temurun!!

Bila masak ikan cara ni memang hati akan teringat Ibu tersayang kerana ikan ini sememangnya kerap Ibu masak bila anak-anaknya balik kampung. Hanya doa dapat dipanjatkan buat Ibu tersayang semoga roh beliau ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.

1. Pilih ikan terbaik - yang terbaik ikan Merah..

2. Ikan di 'marinate' sekejap dlm air asam jawa dan kunyit ( suka masam letak lebih asam)

3. Tumis Bawang merah / Bwg Besar bersama serai sehingga naik bau

4. Masukkan ikan Dan air Asam Dan cili potong.. Kecilkan api

5. Garam Dan Serbuk perasa.. Ikut suka

6. Hidang dgn nasi putih dan telor dadar.. Ulam

Selamat Mencuba





1 comment:

  1. He he he.... Can try... Best......;))))

    ReplyDelete